اخبار

مرکل: باید راه‌حلی فوری برای رویکرد تهاجمی ایران در منطقه پیدا کرد

مرکل: باید راه‌حلی فوری برای رویکرد تهاجمی ایران در منطقه پیدا کرد

صدر اعظم آلمان در هفته‌های اخیر و پس از خروج آمریکا از برجام بارها از اقدامات ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده است.​
صدر اعظم آلمان در هفته‌های اخیر و پس از خروج آمریکا از برجام بارها از اقدامات ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده است.​

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، با اشاره به نگرانی مشترک رهبران کشورهای اروپایی درباره موشک‌های بالستیک ایران، خواستار اتخاذ راه حلی فوری در برابر «سیاست تهاجمی» ایران در خاورمیانه شد.

خانم مرکل که به اردن سفر کرده است روز پنج‌شنبه ۳۱ خرداد پس از دیدار با ملک عبدالله، پادشاه آن کشور، به خبرنگاران گفت: «درباره رویکرد تهاجمی ایران، گذشته از بحث و رایزنی، ما نیازمند راه حلی فوری هستیم».

صدر اعظم آلمان در هفته‌های اخیر و پس از خروج آمریکا از برجام بارها ضمن تأکید بر باقی ماندن کشورش در توافق هسته‌ای، از فعالیت‌های موشکی و همچنین اقدامات ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده است.​

اظهارات آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز پنج‌شنبه در امان و در نشست خبری مشترک او با پادشاه اردن ایراد شد
اظهارات آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز پنج‌شنبه در امان و در نشست خبری مشترک او با پادشاه اردن ایراد شد

خانم مرکل روز پنج‌شنبه در امان، پایتخت اردن، گفت کشورهای اروپایی با وجود تمایل به حفظ توافق هسته‌ای، درباره «برنامه موشک‌های بالستیک ایران و همچنین حضورش در سوریه و نقش‌اش در جنگ یمن» نگرانی مشترک دارند.

یکی از دلایلی که دونالد ترامپ در روز ۱۸ اردیبهشت در توضیح خروج آمریکا از توافق هسته‌ای اعلام کرد این بود که جمهوری اسلامی پس از برجام نیز به توسعه برنامه موشکی بالستیک‌اش و همچنین «حمایتش از تروریسم» در منطقه ادامه داده است.

شماری از کشورهای عربی و همچنین آمریکا و اروپا همواره از اقدامات ایران در منطقه، به ویژه در سوریه، یمن و عراق، ابراز نگرانی کرده‌اند. در ماه‌های اخیر نیز فشارها برای خروج نیروهای ایرانی از جنوب سوریه، که در مرز اسرائیل و اردن واقع شده، شدت یافته است. هرچند دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران حضور نیروهای ایرانی در جنوب سوریه را انکار کرده است.

خانم مرکل در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات ایران در جنوب سوریه نیز اشاره کرد و گفت اردن نه فقط با معضلات ناشی از میزبانی یک میلیون پناهجو دست‌وپنجه نرم می‌کند بلکه در نزدیکی مرزهایش نیز شاهد تحرکات ایران است «که امنیت اسرائیل و مرزهای اردن را تهدید می‌کند».

صدر اعظم آلمان حدود سه هفته پیش نیز در پی دیدار با نخست‌وزیر اسرائیل گفته بود که اقدامات ایران در منطقه «نگران‌کننده است؛ به ویژه برای امنیت اسرائیل».

ایران همواره اتهام «حمایت از تروریسم» در منطقه را رد کرده و حضورش در سوریه را «مستشاری» و «به دعوت دولت بشار اسد» خوانده است.

ایران همچنین اتهام‌ها درباره تجهیز نظامی شورشیان حوثی در یمن را رد کرده است؛ سازمان ملل پارسال در گزارشی اعلام کرد که ایران در برآورده کردن خواسته این سازمان، در جلوگیری از انتقال سلاح به یمن، ناکام مانده است. هرچند در این گزارش به مبدأ سلاح‌ها اشاره‌ای نشده بود.

از سوی دیگر مذاکرات بین ایران و کشورهای اروپایی درباره سرنوشت برجام نیز به فعالیت‌های موشکی و اقدامات ایران در منطقه گره خورده است. با این حال آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفته که اروپا «باید تضمین دهد» در این مذاکرات به دو موضوع برنامه‌های موشکی و اقدامات ایران در منطقه نخواهد پرداخت.

علاوه بر آلمان، دو کشور دیگر اروپایی که توافق هسته‌ای با ایران را امضا کردند، شامل فرانسه و بریتانیا، درباره فعالیت‌های موشکی ایران و اقدامات جمهوری اسلامی در خاورمیانه ابراز نگرانی کرده‌اند.

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، حدود دو هفته پیش در دیدار با نخست وزیر اسرائیل تأکید کرد که لندن درباره بازداشتن ایران از «تجاوزات منطقه‌ای» و محدود کردن فعالیت‌های موشکی بالستیکی جمهوری اسلامی، با اسرائیل اشتراک نظر دارد.

مقام‌های ارشد فرانسه نیز ضمن تأکید بر حفظ برجام، از فعالیت‌های موشکی و اقدامات ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده و از لزوم مذاکره برای دست یافتن به توافق در این دو زمینه با ایران سخن گفته‌اند.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا / ج./ ک.ر

leave a reply

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

> <<

Didgah.tv

خبرهای مهم

14 آوریل 2024 9.59 ب.ظ

یک بار باید همت کنیم و رژیم ضد بشری و ضد ایرانی دست نشانده ی صهیونیسم را که از سال 57 به تامین منافع اسرائیل مشغول است پایین بکشیم و ایرانمان را از سلطه ی لندن و تل آویو و مثلث مامور آنها، آخوند-پاسدار-بازاری…

12 آوریل 2024 10.04 ب.ظ

یا جامعه ی مدنی اسرائیل در آن جا و بخش آگاه مردم ایران در این جا دست به حرکتی مهم و نجات بخش می زنند و یا سرنوشت هر دو در دست سایکوپت های آدمخوار تروریست ضد بشر تباه خواهد شد.

05 آوریل 2024 8.59 ب.ظ

نگارنده باردیگر در راستای هشدارهای پیشین خود از تمامی ایرانیان به خواب رفته، خود را به خواب زده و یا علاقمند به خواب می خواهد که صدای کر کننده ی پای هیولایی که به سوی کشورمان روان شده را بشنوند.…

05 آوریل 2024 12.29 ق.ظ

برای صهیونیست های کابینه ی نتانیاهو جنگ ضروری حیاتی است، اما نه برای فردا، امروز، حالا. هشیار باشیم! دشمنان بشریت دست به کار شده اند و اگر متوجه وخامت اوضاع نشویم کار انسان روی سیاره ی زمین…

30 مارس 2024 9.44 ق.ظ

در سایه ی این نکات بدیهی است که سال 1403 خورشیدی می تواند برای نیروهای سیاسی واقع بین و عمل گرا سالی متفاوت از چهل سال حرف و سخن و گفتگوگرایی بی حاصل باشد.

22 مارس 2024 9.24 ب.ظ

اینک بر ما ایرانیان است که با درک این ریزه کاری های لازم و ضروری تصمیم بگیریم آیا می خواهیم به چنین نوع از کار جدید اجتماعی و سیاسی بپیوندیم و منشاء تغییر برای شرایط نابسامان کشور عزیزمان ایران…

20 مارس 2024 1.04 ق.ظ

ما از همه ی ایرانیانی که چنین نگاهی به تغییر و تحول در ایران وضرورت کار منظم سازمان یافته برای آن را دارند دعوت میکنیم که به حزب ما بپیوندند تا در مسیر استقرار «زندگی انسانی  جمهوری ایرانی»…

15 مارس 2024 10.04 ب.ظ

اینک یک «کمیته تدارک تشکیل جبهه ی مردمی جمهوری دوم» بنا گذاشته شده که آماده ی پذیرایی از هموطنان دیگر برای پیشبرد کار تدارکاتی است. ا

12 مارس 2024 7.14 ق.ظ

براساس روایت های مردم در محل و نیز از طریق فیلم ها و عکس های رویدادهای پیاپی، به علاوه ی تلفات ناشی از مسدود کردن یا از بین بردن نیازهای حیاتی زندگی، برآورد محتمل تر، در ارزیابی من، این است…