اخبار

۹ میلیون بی‌سواد مطلق و ۱۱ میلیون کم‌سواد در ایران

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ایران در تازه‌ترین آماری که ارائه کرده گفته که در کشور ۱۱ میلیون کم‌سواد و حدود ۹ میلیون بی‌سواد مطلق وجود دارد. بیشترین آمار بی‌سوادی در استان‌های مرزی کشور است.علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ایران روز چهارشنبه (۱۵ فروردین/۴ آوریل) اعلام کرد که طبق نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ در ایران ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار بی‌سواد مطلق وجود دارد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

بی‌سوادی مطلق به کسانی اطلاق می‌شود که قادر به خواندن و نوشتن نیستند و این افراد برای سوادآموزی در سازمان نهضت سوادآموزی ثبت‌نام می‌کنند. نهضت سوادآموزی نهادی است که حدود ۴ دهه پیش برای ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در ایران تاسیس شد.

رئیس این سازمان به خبرگزاری دانشجویی ایسنا گفته است که بین سال‌های۹۱ تا ۹۵ حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر از آمار بی‌سوادان کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: ترک‌تحصیل ۵۰ درصد دختران در استان‌های مرزی

به گفته رئیس نهضت سوادآموزی روی هم در تمام گروه‌های سنی ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار بی‌سواد مطلق و ۱۱ میلیون کم‌سواد در کشور داریم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین تاکید می‌کند که مبارزه با بی‌سوادی از اهداف استراتژیک و راهبردی است و تحصیل باید تا پایان سال دوازدهم اجباری شود.

بی‌سواد ترین استان‌های کشور کدامند؟

به گفته باقرزاده نرخ بی‌سوادی در ۱۳ استان افزایش پیدا کرده است. اگرچه رئیس نهضت سوادآموزی به طور روشن به "استان‌های بی‌سواد" کشور اشاره‌ای نمی‌کند ولی کارشناسان آموزشی هشدار می‌دهند که در استان‌های مرزی کشور که اقوام مختلف زندگی می‌کنند درصد بی‌سوادی و ترک‌تحصیل بیشتر از نقاط دیگر است. در این ارتباط استان سیستان و بلوچستان در صدر بی‌سوادی قرار دارد و کردستان هم دومین "استان بی‌سواد" کشور است.

بیشتر بخوانید: یک سال مهلت به بی‌سوادان ایرانی برای سوادآموزی

امروزه بی‌سوادی در بسیاری از کشورهای جهان ریشه‌کن شده است. در قیاس با ایران در برخی از کشورهای منطقه بی‌سوادی از بین رفته و تعداد باسوادان به صد در صد می‌رسد. طبق آمار رسمی سازمان جهانی یونسکو نرخ جمعیت باسواد در کشورهای منطقه از جمله در ۵ کشور آسیای میانه ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان به صد درصد رسیده است.

برابر با آمار یونسکو در میان کشورهای همسایه ایران مثلا افغانستان ۳۸ درصد جمعیت باسواد دارد. ظرف دو سال یعنی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ بیش از ۵ درصد به جمعیت باسواد این کشور افزوده شده است.

Source: دویچه وله فارسی

> <<

Didgah.tv

خبرهای مهم

14 آوریل 2024 9.59 ب.ظ

یک بار باید همت کنیم و رژیم ضد بشری و ضد ایرانی دست نشانده ی صهیونیسم را که از سال 57 به تامین منافع اسرائیل مشغول است پایین بکشیم و ایرانمان را از سلطه ی لندن و تل آویو و مثلث مامور آنها، آخوند-پاسدار-بازاری…

12 آوریل 2024 10.04 ب.ظ

یا جامعه ی مدنی اسرائیل در آن جا و بخش آگاه مردم ایران در این جا دست به حرکتی مهم و نجات بخش می زنند و یا سرنوشت هر دو در دست سایکوپت های آدمخوار تروریست ضد بشر تباه خواهد شد.

05 آوریل 2024 8.59 ب.ظ

نگارنده باردیگر در راستای هشدارهای پیشین خود از تمامی ایرانیان به خواب رفته، خود را به خواب زده و یا علاقمند به خواب می خواهد که صدای کر کننده ی پای هیولایی که به سوی کشورمان روان شده را بشنوند.…

05 آوریل 2024 12.29 ق.ظ

برای صهیونیست های کابینه ی نتانیاهو جنگ ضروری حیاتی است، اما نه برای فردا، امروز، حالا. هشیار باشیم! دشمنان بشریت دست به کار شده اند و اگر متوجه وخامت اوضاع نشویم کار انسان روی سیاره ی زمین…

30 مارس 2024 9.44 ق.ظ

در سایه ی این نکات بدیهی است که سال 1403 خورشیدی می تواند برای نیروهای سیاسی واقع بین و عمل گرا سالی متفاوت از چهل سال حرف و سخن و گفتگوگرایی بی حاصل باشد.

22 مارس 2024 9.24 ب.ظ

اینک بر ما ایرانیان است که با درک این ریزه کاری های لازم و ضروری تصمیم بگیریم آیا می خواهیم به چنین نوع از کار جدید اجتماعی و سیاسی بپیوندیم و منشاء تغییر برای شرایط نابسامان کشور عزیزمان ایران…

20 مارس 2024 1.04 ق.ظ

ما از همه ی ایرانیانی که چنین نگاهی به تغییر و تحول در ایران وضرورت کار منظم سازمان یافته برای آن را دارند دعوت میکنیم که به حزب ما بپیوندند تا در مسیر استقرار «زندگی انسانی  جمهوری ایرانی»…

15 مارس 2024 10.04 ب.ظ

اینک یک «کمیته تدارک تشکیل جبهه ی مردمی جمهوری دوم» بنا گذاشته شده که آماده ی پذیرایی از هموطنان دیگر برای پیشبرد کار تدارکاتی است. ا

12 مارس 2024 7.14 ق.ظ

براساس روایت های مردم در محل و نیز از طریق فیلم ها و عکس های رویدادهای پیاپی، به علاوه ی تلفات ناشی از مسدود کردن یا از بین بردن نیازهای حیاتی زندگی، برآورد محتمل تر، در ارزیابی من، این است…