اخبار

در سال جاری حدود نیم میلیون افغان خاک ایران را ترک کرده‌اند

بنا به گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، در چند ماه گذشته حدود نیم میلیون نفر از افغان‌های مقیم ایران به افغانستان بازگشته‌اند. علت بازگشت کارگران افغان کاهش ارزش واحد پولی ریال در بازارهای بین‌المللی است.سازمان جهانی مهاجرت (IOM) در گزارشی که روز سه‌شنبه ۷ اوت (۱۶ مرداد) منتشر کرده است از بازگشت تعداد زیادی از افغان‌های مقیم ایران به کشورشان خبر داده است. تنها تا اول ماه اوت امسال تعداد افغان‌هایی که خاک ایران را ترک کرده‌اند بیش از ۴۴۲ هزار نفر گزارش شده است. این تعداد تقریبا برابر با مجموع تعداد افغان‌هایی است که در سال گذشته میلادی از ایران خارج شده‌اند. در سال ۲۰۱۷ در مجموع ۴۶۶ هزار نفر از افغان‌ها خاک ایران را ترک کرده‌ بودند. آمار منتشر شده از سوی سازمان بین‌المللی مهاجرت مربوط به شمار افغان‌هایی است که نام آن‌ها از سوی این سازمان به عنوان مهاجر در ایران ثبت نشده است. در واقع این افغان‌ها کسانی هستند که بدون اوراق شناسایی معتبر در ایران کار و زندگی می‌کردند. بنا به گزارش مقامات مسئول ایران یک میلیون و نیم تا دو میلیون مهاجر افغان دیگر بدون اوراق هویت در ایران زندگی می‌کنند. سعید بیات، مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استان تهران، در تیرماه سال جاری با اشاره به جمعیت حدود سه میلیون نفری "اتباع بیگانه" در ایران گفته بود که نیمی از این افراد که اکثرا افغان هستند، به شکل مجاز و نیم دیگر به شکل "غیرمجاز" در ایران زندگی می‌کنند. در گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت آمده است که علت بازگشت گروهی افغان‌ها، بحران اقتصادی موجود در ایران و بی‌ارزش شدن ریال است. خبرگزاری آلمان در توضیح وضعیت اقتصادی ایران نوشته است که ریال از اول سال جاری میلادی دو سوم ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا و یک پنجم ارزش خود را در مقابل "افغانی" (واحد پولی افغانستان) از دست داده است. کارگران افغان برای یافتن کار ایران را به مقصد ترکیه یا امارات نیز ترک کرده‌اند. طبق گزارش مرکز آمار ایران در خرداد ماه ۹۶ افغان‌ها با حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، بزرگ‌ترین جمعیت مهاجر در ایران را تشکیل می‌دادند. محل زندگی آن‌ها عمدتا استان‌های تهران، خراسان رضوی و قم است. افغان‌ها در ایران بیشتر به کارهای سخت و توان‌فرسا مشـغول‌ بوده و هستند. در بحران کنونی اقتصادی ایران تعداد زیادی مشاغل خود را از دست داده‌اند. کارگران افغان‌ مقیم ایران، به عنوان کسانی که در پایین‌ترین رده‌های اقتصادی به کار مشغول‌اند، بیشاز پیش در خطر بیکاری قرار گرفته‌اند.

leave a reply

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

> <<

Didgah.tv

خبرهای مهم

14 آوریل 2024 9.59 ب.ظ

یک بار باید همت کنیم و رژیم ضد بشری و ضد ایرانی دست نشانده ی صهیونیسم را که از سال 57 به تامین منافع اسرائیل مشغول است پایین بکشیم و ایرانمان را از سلطه ی لندن و تل آویو و مثلث مامور آنها، آخوند-پاسدار-بازاری…

12 آوریل 2024 10.04 ب.ظ

یا جامعه ی مدنی اسرائیل در آن جا و بخش آگاه مردم ایران در این جا دست به حرکتی مهم و نجات بخش می زنند و یا سرنوشت هر دو در دست سایکوپت های آدمخوار تروریست ضد بشر تباه خواهد شد.

05 آوریل 2024 8.59 ب.ظ

نگارنده باردیگر در راستای هشدارهای پیشین خود از تمامی ایرانیان به خواب رفته، خود را به خواب زده و یا علاقمند به خواب می خواهد که صدای کر کننده ی پای هیولایی که به سوی کشورمان روان شده را بشنوند.…

05 آوریل 2024 12.29 ق.ظ

برای صهیونیست های کابینه ی نتانیاهو جنگ ضروری حیاتی است، اما نه برای فردا، امروز، حالا. هشیار باشیم! دشمنان بشریت دست به کار شده اند و اگر متوجه وخامت اوضاع نشویم کار انسان روی سیاره ی زمین…

30 مارس 2024 9.44 ق.ظ

در سایه ی این نکات بدیهی است که سال 1403 خورشیدی می تواند برای نیروهای سیاسی واقع بین و عمل گرا سالی متفاوت از چهل سال حرف و سخن و گفتگوگرایی بی حاصل باشد.

22 مارس 2024 9.24 ب.ظ

اینک بر ما ایرانیان است که با درک این ریزه کاری های لازم و ضروری تصمیم بگیریم آیا می خواهیم به چنین نوع از کار جدید اجتماعی و سیاسی بپیوندیم و منشاء تغییر برای شرایط نابسامان کشور عزیزمان ایران…

20 مارس 2024 1.04 ق.ظ

ما از همه ی ایرانیانی که چنین نگاهی به تغییر و تحول در ایران وضرورت کار منظم سازمان یافته برای آن را دارند دعوت میکنیم که به حزب ما بپیوندند تا در مسیر استقرار «زندگی انسانی  جمهوری ایرانی»…

15 مارس 2024 10.04 ب.ظ

اینک یک «کمیته تدارک تشکیل جبهه ی مردمی جمهوری دوم» بنا گذاشته شده که آماده ی پذیرایی از هموطنان دیگر برای پیشبرد کار تدارکاتی است. ا

12 مارس 2024 7.14 ق.ظ

براساس روایت های مردم در محل و نیز از طریق فیلم ها و عکس های رویدادهای پیاپی، به علاوه ی تلفات ناشی از مسدود کردن یا از بین بردن نیازهای حیاتی زندگی، برآورد محتمل تر، در ارزیابی من، این است…