اخبار

“بحران کمبود معلم” در نظام آموزشی ایران

ایران در حالی روز معلم را جشن می‌گیرد که رسانه‌ها از “بحران کمبود معلم” در مدارس کشور سخن می‌گویند. یک مقام ارشد وزارت آموزش و پرورش گفته است، مدارس کشور در مهر ۱۳۹۷، با کمبود ۳۰۰ هزار معلم روبه‌روست.در آستانه ۱۲ اردیبهشت، روز معلم ذر ایران، “اسفندیار چهاربند”، قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش گفته است که این وزارتخانه در مهر ۱۳۹۷، با کمبود ۳۰۰ هزار نیرو روبه‌روست. معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرده: «اگر این روند ادامه یابد، باید ۲ سال دیگر به‌خصوص در حوزه آموزش ابتدایی و پرورشی بنای یادبود برای آموزش و پرورش بسازیم.»

• به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، این مقام مسئول تاکید کرده: «باید با این موضوع منطقی برخورد کرد. آموزش و پرورش باشگاه هیچ حزب و جناحی نیست. برخی سفارش می‌کنند آمارها را اعلام نکنیم، ۲ سال دیگر از ما نمی‌پرسند شما چه کردید؟ ما بررسی و اعلام می‌کنیم اما اقتضائات تأمین آن دست ما نیست.»

به گفته معاون اول وزیر آموزش و پرورش، بیشترین کمبود معلم پس از حوزه پرورشی، در حوزه ابتدایی است. او اضافه کرده تأمین آموزگار برای ۲۰ هزار مدرسه با کمتر از ۲۴ دانش‌آموز عمدتا در مناطق روستایی تهدید دیگری برای حوزه آموزش ابتدایی محسوب می‌شود. با این کمبود نیرو و مشکل تامین آموزگار، به گفته معاون وزیر احتمال افزایش نرخ باز ماندن کودکان از تحصیل بسیار جدی است.

نرخ بازنشسته‌ها از شاغلان پیشی گرفته است

یکی دیگر از مشکلات آموزشی کشور که قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش آن را با رسانه‌ها در میان گذاشت افزایش تعداد بازنشسته‌ها و پیشی گرفتن شمار آنها از شاغلان در آموزش و پرورش است. او گفت: «امسال حدود ۸۰۰ هزار بازنشسته فرهنگی داریم، سال ۹۸ تعداد شاغلان و بازنشسته‌ها برابر خواهد شد و در سال ۱۴۰۱، یک‌میلیون و ۱۵۰ هزار بازنشسته و ۸۳۰ هزار شاغل خواهیم داشت و تعداد بازنشسته‌ها از شاغلان پیشی می‌گیرد.»

به گفته چهاربند، سال گذشته از ۴۳ هزار مشمول بازنشستگی، ۴۲هزار نفر بازنشسته شدند. سال‌جاری هم ۶۵ هزار نفر مشمول بازنشستگی‌اند که پیش‌بینی می‌کنیم ۵۵ هزار نفر بازنشسته شوند. اگر این روند بدون تمهید سازوکار مناسب ادامه یابد در سال ۱۳۹۹ آموزش و پرورش از پا در می‌آید.

مشکل جذب بدون ضابطه معلم

در کنار بحران کمبود معلم، آموزش و پرورش ایران با بحران “جذب بدون ضابطه معلم” نیز روبروست. آنچنانکه مقام‌های ارشد وزارتخانه می‌گویند این مشکل را دیگران و قبل از همه نمایندگان مجلس روی دست وزارت آموزش و پرورش گذاشته‌اند.

احمد عابدینی، معاون شورای عالی وزارت آموزش و پرورش، چند ماه پیش اعتراف کرد، در نتیجه فشار نمایندگان مجلس، وزارت آموزش و پرورش مجبور شده است ۲۸۰ هزار نفر را بدون حتی یک روز آموزش جذب کند.

آقای عابدینی تاکید کرده: «طی ۱۰ سالِ گذشته ۳۳۰ هزار نیرو از طریق برخی نمایندگان مجلس جذب وزارت آموزش و پرورش شده‌اند که حدود ۲۸۰ هزار نفر از آنان حتی یک روز هم دوره‌ آموزشی نگذرانده بودند.»

به گفته این مقام ارشد وزارت آموزش و پرورش، خطر بزرگ این است که معلمانی که حتی یک روز دوره آموزشی ندیده‌اند و استخدام شده‌اند ۳۰ سال بر سرنوشت آینده فرزندان کشور حاکم خواهند بود و “آموزشی که خود ندارند را می‌خواهند به دیگران انتقال دهند”.

آقای عابدینی همچنین گفته است: اگر مجوز جذب از سوی سازمان استخدامی و مجلس داده شود روش‌های مختلف جذب به صورت علمی انجام می‌شود. اما به‌نظر می‌رسد که مسئولان وزارت آموزش و پرورش به جای انجام درست وظایف خود، مشغول رتق‌وفتق سفارشات نمایندگان مجلس هستند؛ نمایندگانی که هر یک صدها نفر از دوستان و آشنایان در حوزه انتخابیه خود را برای استخدام به وزارت آموزش و پرروش تحمیل می‌کنند.

روز معلم در ایران

در سطح جهان روز ۵ اکتبر (۱۳ مهر) به عنوان “روز معلم” شناخته می‌شود اما در بسیاری از کشورها “روز معلم” در تاریخ‌های متفاوتی برگزار می‌شود. در ایران روز ۱۲ اردیبهشت روز معلم است.

پیش از انقلاب ۱۳۵۷ نیز روز ۱۲اردیبهشت به عنوان روز معلم شناخته می‌شد اما مناسبت آن، کشته‌شدن یکی از معلمان ایران به نام ابوالحسن خانعلی در تجمع اعتراض‌آمیز معلمان در میدان بهارستان در روز ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۴۰ بود. پس از انقلاب، سالروز کشته‌شدن مرتضی مطهری، از روحانیون نزدیک به آیت‌الله خمینی، به عنوان روز معلم نام‌گذاری شد.

leave a reply

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

> <<

Didgah.tv

خبرهای مهم

19 آوریل 2024 5.34 ب.ظ

به این ترتیب، باید احتمال داد که زوج سرمایه داری-صهیونیسم به عنوان سرطانی در 1) فاز آخر 2) بدخیم 3) بدون درمان 4) در بدنی ضعیف وبی جان و 5 ) نزد بیماری روحیه باخته، کار بشریت، تمدن و حیات را در کره…

26 جولای 2024 9.52 ب.ظ

Didgah TVج, جولای 26, 2024 9:52ب.ظURL:Embed:حرکت جهان به سوی رویارویی قدرت‌های بزرگ و سرنوشت ایران در این میان برنامه کاوه آهنگر ۵ امرداد ۱۴۰۳ – ۲۶ ژوئیه 2024 – کورش عرفانی لینک دسترسی به دو مقاله آخر…

26 جولای 2024 7.44 ب.ظ

  اوضاع جهان به سویی می‌رود که به تدریج، معناداری تلاش برای تغییر در سطح ملی را به چالش می‌کشد. روشنفکران و نخبگان هر کشوری به مرور در حال توجه به این واقعیت هستند که بدون یک هماهنگی بین‌المللی…

26 جولای 2024 6.24 ب.ظ

صهیونیسم آدمخوار اسرائیل اینک بر سر یک دو راهی قرار گرفته است: یا باید منطقه و جهان را به آتش بکشد تا چند صباحی دوام آورد و یا رویاهای مالیخولیایی و ضد بشری خود برای تسلط بر جهان و برقراری «حکومت…

25 جولای 2024 7.59 ب.ظ

Didgah TVپ, جولای 25, 2024 7:59ب.ظURL:Embed:در جهانی آشفته و بی آینده در فکر آینده ی ایران باشیم برنامه ویژه قیام اعتراضی – (شماره 491) – کورش عرفانی لینک دسترسی به آخرین مقاله دکتر کورش عرفانی: قدرت جمعی…

22 جولای 2024 9.11 ب.ظ

Didgah TVد, جولای 22, 2024 9:11ب.ظURL:Embed:!!!ترامپ و صلح، هریس و جنگ دکتر ابراهیم روشندل و دکتر کورش عرفانی در گفتگو با شهبد امیری لینک دسترسی به آخرین مقاله دکتر کورش عرفانی: تعویض رئیس دولت یا تغییر دولت…

20 جولای 2024 9.12 ب.ظ

Didgah TVش, جولای 20, 2024 9:12ب.ظURL:Embed:گسترش درگیری ها و احتمال بروز جنگ سراسری در خاورمیانه برنامه ویژه قیام اعتراضی – (شماره 488) – کورش عرفانی لینک دسترسی به آخرین مقاله دکتر کورش عرفانی: قدرت…

19 جولای 2024 10.50 ب.ظ

Didgah TVج, جولای 19, 2024 10:50ب.ظURL:Embed:به فکر ایرانی باشیم که آثار ویرانی آن در حال افزایش است برنامه کاوه آهنگر ۲۹ تیر ۱۴۰۳ – ۱۹ ژوئیه 2024 – کورش عرفانی لینک دسترسی به آخرین مقاله دکتر کورش عرفانی:…

19 جولای 2024 6.44 ب.ظ

آن چه در سطح جهان و منطقه‌ی خاورمیانه و نیز ایران می‌گذرد، هر سه، از یک ویژگی مشترک برخوردارند و آن این که مشکلاتی دارند که دیگر با راه حل‌های شکل‌گرا و روبنایی حل شدنی نیست. هر سه به تغییراتی…

18 جولای 2024 8.03 ب.ظ

Didgah TVپ, جولای 18, 2024 8:03ب.ظURL:Embed:وخامت اوضاع بهداشتی، درمانی و دارویی در ایران همزمان با گسترش بیماری های واگیردار و افزایش مرگ و میر برنامه ویژه قیام اعتراضی – (شماره 487) – کورش عرفانی لینک…